BELANGRIJKE INFORMATIE

Beste Vrienden van het Geniemuseum

 Het museum sloot zijn deuren op 30 mei 2018 nadat het Ministerie van Defensie besliste om de militaire installaties in Jambes die ons onderdak boden, te verkopen. De vzw Musée du Génie – Geniemuseum is voortaan gevestigd in het kamp Adjudant Brasseur te 4540 Amay.

Het gebouw waarin de museumcollecties zullen worden ondergebracht en waar het publiek zal worden ontvangen, staat momenteel nog in de steigers. Sommige van de genietuigen en bruggen die naar Amay zijn overgebracht, moeten ook nog op hun definitieve plaats geplaatst worden.

Het museum zal naar verwachting dan ook niet voor 2023 opengaan.

Het door vrijwilligers gerunde documentatiecentrum is daarentegen wel open. Inzage van documenten is mogelijk op dinsdag van 9 tot 16 uur na afspraak op info@geniemus.be of telefonisch (enkel dinsdag) op 02/442 91 16.

Ondertussen blijft de vzw het tweetalige tijdschrift Genie Museum News verder uitgeven, alsook boeken in beide landstalen over de geschiedenis van de Genie.

Dank aan allen die ons blijven steunen, bestuursleden en vrijwilligers, steunende leden en gulle schenkers.

Dank u voor uw bezoek.

 

Beste bezoekers

Het Geniemuseum is het enige museum dat gewijd is aan het Geniewapen van de Belgische Strijdkrachten. Bezoekers kunnen er zijn geschiedenis van 1830 tot vandaag ontdekken. Op het parcours “Archeodroom” worden genietuigen, voertuigen en brugslagmaterieel tentoongesteld die door de Belgische Genie gebruikt werden sinds de Tweede Wereldoorlog. Wij nodigen u uit door deze website te navigeren zodat u dit unieke museum in België kan ontdekken en echt veel zin krijgt om het te komen bezoeken.

Het is een militair, nationaal en tweetalig museum, dat wordt beheerd door vrijwilligers die verenigd zijn in een vereniging zonder winstoogmerk. Ze beheren het Historisch Documentatiecentrum, onderhouden de tuigen en voertuigen, ontvangen de bezoekers en verzorgen de rondleidingen.

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Genie of als u het werk van de vrijwilligers wilt steunen, aarzel dan niet om lid te worden van de vzw Geniemuseum voor een jaarlijkse bijdrage van 15 €. U ontvangt dan ook ons periodieke tijdschrift “Genie Museum News”, gewijd aan het geniewapen, vestingwerken en het Belgische leger in het algemeen (zie tabblad vzw Geniemuseum).