Het nieuwe Geniemuseum in Amay zal bestaan uit een ontvangstruimte, een traditiezaal en een groot museumgedeelte.

De ontvangstruimte is voldoende groot om groepen te kunnen ontvangen; elke bezoeker krijgt er een korte introductiefilm van 12 minuten te zien om een beter inzicht te krijgen in de geschiedenis van de Genie.

De traditiezaal zal worden aangekleed met talrijke souvenirs die verband houden met de Genie-eenheden: insignes, vaandels van de verbroederingen en verwijzingen naar belangrijke persoonlijkheden van het wapen.

In het ruime museumgedeelte komt de geschiedenis van de Genie van 1830 tot heden aan bod, evenals de aanwezigheid in Afrika en de rol in het Verzet. Er gaat ook voldoende aandacht naar de verwezenlijkingen van de infrastructuurdiensten. De bezoeker vindt er uitzonderlijk oude documenten, persoonlijke voorwerpen, uniformen, kleine individuele uitrustingen, schaalmodellen van tuigen of van vestingwerken en nog veel meer.

Bij het verlaten van het museum kan de bezoeker zich de publicaties van het museum aanschaffen, een kleine verfrissing nuttigen en waarom niet, lid worden van de vzw (zie de tab “vzw Geniemuseum”)

Enkele foto’s van de zalen van het museum in Jambes in afwachting van de opening van het nieuwe museum in Amay