Onze tentoonstellingszalen

De geschiedenis van het wapen van de Genie is rijk en evolueert voortdurend. Haar opdrachten waren talrijk en uiterst verscheiden en blijven dat nog steeds. Doorheen zijn tentoonstellingszalen en aan de hand van duidelijke infoborden alsook tentoongesteld materieel en uitrustingsstukken, krijgt de bezoeker aan het Geniemuseum hiervan een algemene indruk.

In de geest van het tweetalige karakter van het museum zijn alle presentaties tweetalig opgesteld (Nl-Fr). Na de opening in 2001 groeide het stelselmatig uit om te komen tot de actueel zeven thematische zalen, die daarenboven op een continue wijze gemoderniseerd worden.

Maar om de rijkdom van het museum en de geschiedenis van de Genie echt te kunnen ontdekken, gaat niets boven een gegidst bezoek onder de deskundige leiding van vrijwilligers, gepensioneerde militairen.

Het bezoek wordt pas echt volledig wanneer men na de zalen ook de Archeodroom bezoekt: een verzameling van meer dan 40 hoofdmateriëlen, gebruikt door de Genie sinds 1944 en nu in openlucht tentoongesteld in al hun grootsheid.